Ljudböcker

En typ av bok som faktiskt har funnits sedan länge men som har fått ny popularitet igen, är ljudböckerna. När du var barn kanske du kommer ihåg att dina föräldrar satte på någon Astrid Lindgrensaga på ett kassettband och du fick chans att drömma dig bort samtidigt som du lyssnade. Istället för att höra på hög musik, kan detta vara ett härligt sätt att slappna av på.

Fördelen med en ljudbok

Om du har problem med synen eller har lässvårigheter, kan en ljudbok vara rena lisan för själen. Personerna som läser har ofta ett inlevelserikt tonfall och en röst som är skapad för att läsa böcker. Varje dag på Sveriges radio sänder man en radioföljetong i form av en bok som läses, kapitel för kapitel. Detta kan vara kul att följa och kanske får du på detta sätt upp ögonen för en bok du normalt aldrig hade lånat hem eller köpt.

Ibland känner man också hellre för att höra en bok än för att själv läsa den. I och med rösten på bandet, får man lätt fantasin att flöda och man rycks med på ett sätt som är mycket behagligt.

Nätets samling av ljudböcker

Internet har blivit en samlingsplats för allt möjligt och så även ljudböcker. Sidor som Storytel eller Bookbeat har ett stort sortiment med nedladdningsbara böcker till din mobil eller surfplatta. Tack vare god sökmotoroptimering, kommer det fram flera bra företag som satsar på ljudböcker för både barn och vuxna. Perfekt för den som är på språng och inte hinner till biblioteken. Trafik till hemsidor är för övrigt det ultimata målet när man skapar ett e-handelsföretag eller hemsida och det kan företag som seo-hosting.se hjälpa till med. Sedan gäller det att ha ett bra sortiment av ljudböcker och smarta tjänster för att få dina kunder att välja just dig i djungeln ute på nätet.

Som läsare är det bara att skaffa en app och ladda ned böckerna och ibland behövs inte ens det om man använder sig av datorn. Man kan sedan spara böckerna om man skulle sakna internetuppkoppling ett tag.