ReadingPå denna hemsida kommer man kunna läsa om böcker och artiklar som behandlar själva läsandet, dess innebörd och vilka olika typer av böcker som finns att läsa. De artiklar som tillhandahålls är främst till för att ge information till personer som är intresserade av läsning och varför läsning är viktigt. Läsning är viktigt inte bara för att utbilda sig, därför är det viktigt att föra en diskussion om läsande, då många i dagsläget väljer annan typ av underhållning.

Läsa är framförallt viktigt för att kunna sprida information. Det har varit viktigt historiskt och är viktigt än idag. Det finns en mängd material för människor att få tag på och det är viktigt att välja just den typ av bok som man vill läsa. En del gillar thrillers, andra gillar romantik. I böckernas värld finns något för alla.

Ämnet läsande påverkar oss alla på något sätt under vår livstid. Läsning är bra att ha i åtanke om man exempelvis fått en idé eller sett ett spännande tv-program och vill ha mer information. I litteraturen finns det skrivet om det mesta, ofta i större utsträckning än på tv eller i dagstidningar. Böcker glöms ofta bort i dagens samhälle och hur viktig litteraturen varit historiskt. Det har nämligen varit till böcker man vänt sig när man velat skaffa information. Det är med böcker människor fått möjligheten att utbilda sig och bilda en uppfattning om händelser i världen. Även om böcker och läsande till stor del finns kvar inom utbildningsväsendet är det dock något som det måste fortsättas föras en diskussion om.